You are currently viewing Duża popularność ramek ślubnych

Duża popularność ramek ślubnych

Od kilku lat prowadzę kwiaciarnię, którą regularnie poszerzam o kolejny asortyment. Zauważyłam, że klienci oczekują, że w kwiaciarni nie tylko zamówią bukiet kwiatów czy wiązankę, ale też kupią okazyjny telegram czy też drobny upominek w postaci jakiejś figurki lub ramki na zdjęcia. W tym roku wprowadziłam więc dużą ilość takich drobiazgów i, o dziwo, spotkały się one z ogromnym zainteresowaniem, szczególnie w sezonie weselnym.

Ramki sprzedawane w kwiaciarni

ramki ślubne ozdobneKwiaciarnia w dzisiejszych czasach to nie tylko miejsce kupowania bukietów czy też wiązanek na różne okazję. W kwiaciarni chcemy teraz kupować kwiaty do ogródka, ziemię, kartki okolicznościowe a także różnego rodzaju drobne dekoracje. Ja prowadzę swoją kwiaciarnię od kilku lat. I co roku staram się poszerzać dostępny w niej asortyment. W tym roku postawiłam na różnego rodzaju drobne figurki dekoracyjne, ramki i tak dalej. Zaskoczyło mnie to, z jak dużym zainteresowaniem spotkały się te produkty. W okolicach od maja do września ogromną popularnością cieszą się ramki ślubne ozdobne, które kupują zarówno goście, zaproszeni na wesela, jak i państwo młodzi w celu wyeksponowania własnych zdjęć w domu. Większość z tych ramek ma bardzo atrakcyjny design. Część z nich to ramki w klasycznym stylu, często bogato zdobione. Nie brakuje jednak nowoczesnych ramek, bardzo prostych i eleganckich zarazem. Wszystkie wersje ramek sprzedają się bardzo dobrze. Część klientów bierze je jako dodatek do bukietu, a decyzja o zakupie jest bardzo często spontaniczna. Poza ślubnymi ramkami, mam oczywiście jeszcze inne. Te też sprzedają się bardzo dobrze. Jednak nie tak dobrze jak te ślubne. Najchętniej kupowane są ramki w rozmiarach wielkości a4 lubo połowę mniejsze. Niektórzy kupują je nie w celu wyeksponowania jakiegoś zdjęcia, ale na przykład w celu oprawienia ręcznie wykonanego obrazu.

Nie sądziłam, że w kwiaciarni tak dobrze sprzedawać będą się różnego rodzaju elementy dekoracyjne, takie jak na przykład ramki. W ostatnich miesiącach ogromnym hitem są ramki ślubne, w końcu mamy sezon weselny. Zaskoczyło mnie to, że rozchodzą się jak świeże bułeczki. Wybór takich ramek jest ogromny. Wzory, wielkości i style są na tym urozmaicone, że każdy jest w stanie wybrać ramkę, która jest akurat w jego guście.