You are currently viewing Jaki rower wybrać do jazdy po górach?

Jaki rower wybrać do jazdy po górach?

Jazda po górach rowerem wymaga odpowiedniego przygotowania oraz sprzętu. W tym wypadku sprzętem jest profesjonalny rower, który umożliwi bezpieczne i sprawne manewrowanie pośród krętych górskich ścieżek. Wybór roweru do jazdy po górach nie jest prosty, jednak jeśli zachowamy rozwagę i zwrócimy uwagę na kilka szczegółów, trafimy na porządny rower. Jaki rower zatem warto rozważyć do jazdy po górskich ścieżkach?

Porządny rower marki Kellys

Rowery kellysWybierając odpowiedni rower do jazdy po górach powinniśmy zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Pierwszy z nich to lekka rama, to bardzo istotne dla naszego komfortu. Lekkim rowerem zawsze będzie się lżej jechać i dodatkowo łatwiej będzie nam go spakować do samochodu lub przenieść przez nieprzejezdny teren. Taką wytrzymałą i lekką ramą mogą pochwalić się rowery Kellys. Firma ta ceniona jest za produkowanie porządnych rowerów w bardzo przystępnej cenie. Fachowcy projektujący rowery dobrali idealny osprzęt, który pozwoli na maksymalne wykorzystanie możliwości roweru na trudnej nawierzchni. Rowery tej marki kupimy w porządnych sklepach rowerowych. Oferta tej firmy jest nadzwyczaj bogata jeśli chodzi o rodzaje rowerów. Jeśli kochamy przemierzanie licznych kilometrów po długich asfaltowych trasach. To rowery przeznaczone do jazdy szosowej są również w ich ofercie. Kupując typowy rower MTB do jazdy po górach od firmy Kellys, warto zwrócić uwagę na rozmiar opon. Wbrew pozorom modne w ostatnim czasie opony rozmiaru dwadzieścia dziewięć, nie są tak efektywne na krętych ścieżkach. Tradycyjne opony o rozmiarze dwadzieścia sześć sprawdzają się świetnie w trudnych warunkach i na wąskich ścieżkach. Kupując rower musimy pamiętać o tym, by sprawdzić również jego gwarancję. Porządne firmy dają na rowery długą gwarancję, która pozwala na wymianę na przykład uszkodzonej ramy.

Kupując rower zawsze pamiętajmy o kilku ważnych dodatkach. Wsiadając na typowy rower MTB, zawsze powinniśmy mieć na swojej głowie solidny kask rowerowy. Również warto zadbać o odpowiedni strój i buty. Rower zaś powinien być dobrze widoczny. Z tego powodu powinniśmy na rowerze zamontować lampki odblaskowe, które będą sygnalizować wymijającym nas samochodom o naszej obecności. Bezpieczeństwo podczas jazdy na rowerze jest priorytetem.