Jaki susz jest najlepszy?

Medyczna marihuana jest jednym z najlepszych produktów konopnych, zawierających leczniczy i wszechstronnie działający kannabidiol (CBD). Dlaczego? Ponieważ w jej składzie znajdziemy bardzo duże ilości tej substancji czynnej, a przy tym jest ona zdecydowanie najtańsza spośród wszystkich artykułów z CBD.

Zakup legalnego suszu konopnego

legalny susz konopnyWiele osób ma wątpliwości czy susz konopny jest legalny. Zupełnie niepotrzebnie, albowiem zawiera tylko śladowe ilości psychoaktywnego tetrahydrokannabinolu (THC), który w konopiach jest odpowiedzialny za odurzenie oraz psychiczne uzależnienie. W suszu CBD znajdziemy zaledwie 0,002% THC, a w zwykłej marihuanie od kilku do kilkudziesięciu procent. Zatem ilość, jaką znajdziemy w medycznej marihuanie jest zupełnie bezpieczna i z tego też względu jest ona absolutnie legalna. Oprócz kannabidiolu, susz konopny zawiera także inne substancje czynne, jak terpeny, fitokannabinoidy, flawonoidy oraz wiele innych. Ponadto, CBD, jest także doskonałym antyoksydantem, dzięki czemu z łatwością oczyszcza nasz organizm z toksyn, metali ciężkich i produktów ubocznych przemiany materii. Medyczna marihuana, z wyglądu, niczym nie różni się od kwiatostanów zwykłych konopi, toteż nawet koneserzy mogą mieć problem z ich rozróżnieniem. Analogicznie jest z smakiem oraz zapachem, co dodatkowo może pogłębiać poczucie dezorientacji. Natomiast różnica tkwi w ich przeznaczeniu, albowiem zwykłe konopie pali się w celach rekreacyjnych, a odmiany medyczne są wskazane przy leczeniu wielu chorób, schorzeń i dolegliwości. Legalny susz konopny jest dostępny zarówno w stacjonarnych, jak i internetowych sklepach konopnych. Jego cena natomiast waha się od 25 – 50 złotych za gram. Skąd różnice w cenie? Wynikają oczywiście z ilości CBD, jak jest zawarta w danym gatunku, a im więcej tej substancji aktywnej, tym droższy jest susz. Natomiast jest on i tak najtańszym produktem konopnym na rynku i zawsze warto to podkreślać.

Susz konopny CBD możemy kupować pojedynczo lub w pakietach, zawierających od kilku do kilkunastu gramów. Druga opcja jest znacznie bardziej korzystna, ponieważ pozwala obniżyć cenę jednostkową nawet o kilkanaście procent, dzięki czemu w naszej kieszeni zostanie więcej gotówki, którą możemy spożytkować na kolejny zakup.