You are currently viewing Jaki susz jest wart polecenia?

Jaki susz jest wart polecenia?

Zdecydowana większość osób, które przyjmują medyczną marihuanę CBD, pali ją w skrętach, fifkach i fajkach wodnych. Robią tak, ponieważ nikt ich nie informuje o alternatywie, jaką niewątpliwie jest waporyzacja, czyli proces, w którym materiał roślinny nie jest spalany, a poddany odparowaniu.

Zakupu suszu do waporyzacji

susz do waporyzacjiPalenie, samo w sobie, jest wysoce szkodliwe i może prowadzić do wielu chorób górnych dróg oddechowych oraz płuc. Jest tak, ponieważ w tym procesie inhalujemy się dymem, a to właśnie on jest nośnikiem wszelkich toksycznych substancji rakotwórczych i smolistych. Natomiast w procesie odparowywania powstaje natomiast nie dym, ale para wodna i tą nią się inhalujemy. Ma to zasadnicze znaczenie, ponieważ w ten sposób nie narażamy swoich dróg oddechowych na szwank, a sama para jest dużo delikatniejsza od dymu i nie drażni gardła. W przypadku waporyzacji nie mamy także do czynienia ze stratami w materiale roślinnych, wszak susz w waporyzatorze nie jest spalany, a jedynie podgrzewany, co prowadzi do tego, że wszystkie substancje czynne konopi zdążą się uwolnić. Natomiast w przypadku spalania, jego temperatura jest zbyt wysoka i zanim składniki aktywne zdążą się wydzielić, marihuana jest spopielana. Prowadzi to do naprawdę sporych strat w suszu, sięgających 40-60%. To z kolei decyduje o tym, że marnotrawimy swoje pieniądze poddając marihuanę CBD spalaniu. Zresztą nie tylko o pieniądze się rozchodzi, ale przede wszystkim o zdrowie, które z każdym wypalonym jointem wcale się nie poprawia – wręcz przeciwnie. Dlatego też warto zdecydować się na zakup urządzenie do waporyzacji, najlepiej przenośnego, ponieważ daje najwięcej swobody w użytkowaniu. Susz do waporyzacji możemy kupić w sklepach konopnych, zarówno internetowych, jak i stacjonarnych. Jednak z tą uwagą, ze w sklepach stacjonarnych wybór jest znacznie mniejszy, a ceny dość wysokie. Zatem nie ma się czemu dziwić, że konsumenci, w zdecydowanej większości, stawiają na sklepy działające w sieci.

W sklepach internetowych znajdziemy wszystko, czego potrzeba doświadczonym, jak i nowicjuszom w kwestii stosowania konopi. Nie chodzi tu tylko o asortyment, ale także o tematyczną literaturę, dzięki której stosowanie medycznej marihuany może być jeszcze bardziej świadome.