You are currently viewing Jakie jest przeznaczenie dermapenu?

Jakie jest przeznaczenie dermapenu?

Nasza skóra z wiekiem traci jędrność i gęstość, ponieważ zmniejsza się ilość kolagenu odpowiedzialnego za młodzieńczy wygląd. Każda kobieta pragnie jak najdłużej wyglądać młodo, dlatego sięgają po różne metody mające im to zapewnić. Podstawą się codzienna, odpowiednio dobrana pielegnacja, ale też skuteczne zabiegi przeprowadzane w domu i w salonie.

Czy zabieg z użyciem dermapenu jest skuteczny?

dobry dermapen - sklepO skórę trzeba systematycznie dbać, ponieważ kiedy ją zaniedbamy, to powstaną na niej nieodwracalne zmiany, z którymi nie da się już wiele zrobić. Dobry krem, żel oczyszczający, kilka razy w tygodniu peeling i nawilżanie, powinno być naszym rytuałem, aby zachować zdrowy wygląd skóry. Jednak przydają się także specjalne zabiegi, które są skutecznym bodźcem do odnowy skóry. Wiele salonów kosmetycznych posiada dobry dermapen – sklep internetowy oferuje go w najniższej cenie, a  do tego pełen zestaw końcówek i akcesoriów. Jest to urządzenie elektryczne, które stało się alternatywą dla mezoterapii igłowej, a także popularnie używanych dermarollerów. Wyglądem przypomina długopis z maleńkimi igiełkami na końcu, które równomiernie nakłuwają skór w określonym kierunku. Dzięki temu na skórze powstają jednakowe mikrourazy, które skutecznie pobudzają skórę do odnowy, czyli do miejscowego zwiększenia produkcji kolagenu. Powstałe rany są tak małe, że nie widać ich gołym okiem, ale mogą być odczuwalne w postaci lekkiego dyskomfortu na skórze. Dermapen jest stosowany na twarzy, szyi, dekolcie, pośladkach czy udach, ale tak naprawdę jest on na tyle uniwersalny, że można na każdej części ciała. Efekty jego działania są widoczne już po pierwszym zabiegu. Skóra jest bardziej napięta, jędrna, a niewielkie przebarwienia znikają. Może być on stosowany do każdego rodzaju skóry, jednakże długość igieł musi być indywidualnie dobierana.

Tego typu zabieg jest prowadzony przez doświadczonych kosmetologów w gabinecie. Przeważnie przed zabiegiem jest nakładany na skórę żel chłodzący, który minimalizuje ewentualny dyskomfort w trakcie nakłuwania skóry. Dermapen jest znany na rynku kosmetycznym od wielu lat i jest stosowany w celu walki z cellulitem, rozstępami. obwisłą skórą czy w celu likwidacji zmarszczek mimicznych. Prawie osiemdziesiąt procent klientem widzi efekty działania już po pierwszym zabiegu.