You are currently viewing Jakie rodzaje okien i drzwi są produkowane?

Jakie rodzaje okien i drzwi są produkowane?

Z biegiem lat drzwi i okna w domach zmieniały się wraz z biegiem lat i potrzebami człowieka. Dawniej framugi były wykonywane z drewna i metalu. Okna natomiast były wykonane z lanego szkła. Po dokładnym przypatrzeniu się w jego konstrukcje były widoczne lekkie spływy. Tworzyło to zmiany optyczne widzianego przedmiotu.

Jakie okna mieszkaniowe wybrać?

drzwi i okna z aluminium - PoznańW czasach teraźniejszych stawia się na bezpieczeństwo, wytrzymałość oraz wygodę. Dalego framugi okienne wykonywane są z elastycznego materiału. Przez użycie materiału PCV, otrzymujemy wysoką trwałość wraz z lekkością. Szyby posiadają dodatek gumy, więc ich powierzchnia jest mniej podatna na rysy oraz wstrząsy. Dla lepszego wyciszenia wnętrza używa się dwóch warstw szyb oraz na ich połączeniu z tworzywem sztucznym używa się uszczelek. Taka konstrukcja nie przepuszcza powietrza ani hałasu ulicy. Aluminiowa konstrukcja znajdująca się wewnątrz okna, umorzeniowa na otworzenie go w dwóch różnych stopniach. Kiedy klamka skierowana jest w dół okno jest zamknięta, kiedy przechyli się ją o 90 stopni, istnieje możliwość otworzenia okna na oścież. W przypadku kiedy klamka skierowana jest w górę, okno lekko sie uchyla taak by dolna część nadal przylegała do framugi. Drzwi wykonywane są z dużo twardszych materiałów, z których można wyróżnić takie które przeznaczone są klatki schodowe bloków bądź te do domów jednorodzinnych. Drzwi w blokach wykonane są z aluminium i sprasowanej tektury. Dodatkowo posiadają wizjer. Jest on dobrym sposobem, na sprawdzenie kto stoi po drugiej stornie. Drzwi do domów jednorodzinnych wykonuje się często z drewna i mogą posiadać drobne przeszklenia. Na prośbę klienta istnieje możliwość wyposażenia ich w mniejsze wejście dla zwierzaków domowych czy skrzynki na listy. Drzwi i okna z aluminium – Poznań, wygrywa pod względem produkcji najbardziej bezpiecznych i wyciszających produktów. Tym samym stawia na najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne, które istnieją na rynku.

Bardzo istotną kwestią przy wyborze drzwi i okien jest ich zabezpieczenie. Należy zwrócić szczególną uwagę na wykonanie zamka i jego sposób działania. Dodatkowym zabezpieczeniem, może być użycie łańcuszka blokującego szersze otwarcie drzwi. Dzięki czemu klient ma możliwość uchylenia bez obaw otwarcia.