You are currently viewing Kapsułki z konopi zawierające CBD

Kapsułki z konopi zawierające CBD

Wokół marihuany wciąż krąży wiele mitów i plotek. Jest to temat, który cały czas wzbudza kontrowersje ale i ciekawi. Najciekawszym aspektem jest używanie konopi do celów leczniczych. Marihuana kojarzy nam się dość stereotypowo ze środkiem odurzającym, psychoaktywnym zawierającym THC. Tymczasem konopie używane w medycynie poza zbliżoną nazwą i wyglądem nie mają mają zbyt wiele wspólnego ze standardowym wyobrażeniem o tej roślinie.

Stosowanie kapsułek CBD

kapsułki konopne cbdMarihuana lecznicza hodowana jest na certyfikowanych plantacjach w Europie. Jest ona całkowicie legalna, ponieważ zawiera niskie stężenie THC za to jest bogata w CBD, które jest bardzo korzystne dla naszego organizmu. Nic więc dziwnego, że stosowane są w celu leczenia padaczki, nerwicy, depresji, bezsenności i wielu innych schorzeń. Największy wybór produktów c CBD znajdziemy oczywiście w internecie. Możemy kupić susz CBD, olejki konopne z CBD, a także kapsułki konopne CBD. Jak widać form jest wiele, wszystko zależy od tego jaki sposób przyjmowania najbardziej preferujemy. Czy wybierzemy olejki do waporyzacji, czy susz do spalania. Kapsułki są dość wygodną formą przyjmowanie. Sama aplikacja jest bardzo łatwa. Nie wymaga np. inhalatora. W dowolnym miejscu o dowolnej porze możemy połknąć kapsułkę. Większość z nas jest przyzwyczajona do łykania kapsułek w czasach dzieciństwo to był najpopularniejszy sposób przyjmowania leków. Zaletą przyjmowania kapsułek jest też pełna świadomość tego jaką dawkę konkretnie przyjmujemy. Łykając kapsułek nie czujemy też żadnego smaku a marihuana charakteryzuje się orzechowym gorzkim posmakiem. Najlepiej jest stosować kapsułki na pusty żołądek. Dawki CBD można zwiększać stopniowo. Zazwyczaj posiadają one stężenie 3 lub 15% albo 4 i 10% zależności od producenta. Dostępne są w opakowaniach po 30 lub 60 sztuk. Ich czas działania to od 6 do 8 godzin. Zaczynają przyswajać się po około 30 minutach od połknięcia.

Jeśli już mówimy o zaletach stosowania kapsułek to trzeba by też wspomnieć o ich słabych stronach. Tą mają na szczęście tylko jedną. Mianowicie mogą tracić aktywne składniki podczas procesu trawienia. Jest to sprawa bardzo indywidualna tak jak bardzo indywidualny jest organizm osoby je przyjmującej. Dlatego też mogą wykazywać słabsze działanie niż np. olej CBD.