You are currently viewing Kupno niedrogiego domu

Kupno niedrogiego domu

Jestem osobą, która jest z natury bardzo oszczędna. W życiu nie mam dużych potrzeb, dlatego też znaczna część mojej pensji ląduje co miesiąc na koncie oszczędnościowym. W końcu postanowiłem zainwestować te pieniądze w coś, o czym zawsze marzyłem. Zacząłem więc rozglądać się za małym, niedrogim domkiem na Kaszubach, czyli w moich rodzinnych stronach. Odkąd tylko pamiętam, marzyłem o posiadaniu takiej małej posiadłości na swoich ukochanych terenach. Miałem nadzieję, że będzie to możliwe.

Zakup taniego domu na Kaszubach

tani dom na sprzedaż - kaszubyRodzina i przyjaciele bardzo często nazywają mnie dusigroszem. Prawda jest jednak taka, że jestem człowiekiem, który nie ma dużych potrzeb. Dlatego też większość mojej pensji co miesiąc przesyłam na swoje konto oszczędnościowe. Jako że posiadam całkiem nieźle płatną pracę, są to spore sumy. W końcu zorientowałem się, że kwota, którą posiadałem na swoim koncie oszczędnościowym, może wystarczyć mi na spełnienie marzenia. A marzyłem o zakupie posiadłości na Kaszubach. Dlatego też obiektem mojego zainteresowania stał się tani dom na sprzedaż – Kaszuby to piękny obszar Polski, na którym się wychowałem. Od dawna marzyłem o posiadaniu małego domku właśnie tam, który służyłby mi jako dom weekendowy. Dlatego też wszedłem w przeglądarkę internetową i zacząłem oglądać dostępne oferty domów na Kaszubach. Początkowo nie zauważyłem niczego ciekawego, co by mnie zainteresowało. Dopiero po jakimś czasie moim oczom ukazał się domek, który od razu wpadł mi w oko. Wielokrotnie wracałem do tego ogłoszenia, aż stwierdziłem, że skontaktuję się z jego właścicielem. Umówiliśmy się na oględziny nieruchomości, czym byłem niezwykle podekscytowany. Wierzyłem, że dojdziemy do porozumienia.

Kiedy pojechałem obejrzeć dom na Kaszubach, byłem bardzo dobrze nastawiony. Nie mogłem doczekać się oględzin. Na miejscu dom praktycznie od razu wpadł mi w oko. Był nieduży, aczkolwiek funkcjonalny. Jego cena również do mnie bardzo przemawiała, ponieważ zwyczajnie było mnie stać na ten dom. Co więcej, był on położony na niezwykle urokliwej działce, w pobliżu lasu. Oczyma wyobraźni widziałem, jak spędzam na niej wolny czas i skutecznie wypoczywam. Byłem praktycznie zdecydowany na ten zakup, czując w sercu, że jest to dom właśnie stworzony dla mnie.