You are currently viewing Kupowanie wiązki rezystora do Fiata Ducato

Kupowanie wiązki rezystora do Fiata Ducato

Po zrobieniu prawa jazdy chciałem jak najszybciej kupić samochód. Znalazłem tanią ofertę w internecie na Fiata Ducato. Tata ostrzegał mnie, że niska cena oznacza wiele problemów z autem. Uparłem się jednak, chciałem zacząć pracę w branży dostawczej, bo znajomy mógł mi ją załatwić. Na miejscu okazało się, że sporo części potrzebnych jest nowych, ale na szczęście tata i wujek zaoferowali się zająć tematem.

Umieszczanie wiązki rezystora w Fiacie Ducato

Wiązka rezystora Fiat DucatoOni długo rozmawiali ze sprzedawcą i jak skończyli, to przyznali mi, że biorąc pod uwagę, co trzeba jeszcze z tym autem zrobić, to faktycznie cena jest w porządku. Od razu pojechaliśmy do warsztatu wujka. Fachowcy, czyli oczywiście mój tata i wujek, zaczęli zaglądać nowemu autu we wszystkie zakamarki, by oceniać, co jest potrzebne, co jest do wymiany, a co może zostać. I w końcu padło hasło wiązka rezystora Fiat Ducato okazał się mieć ją w stanie, który mógł powodować problemy w trakcie jazdy. Inne podstawowe rzeczy, które były potrzebne wujek już posiadał, więc pozostała kwestia tej wiązki. Na szczęście tata znał miejsce, skąd można zamówić taką część. Zadzwonił, wytłumaczył problem i umówił się na odbiór nowego elementu już następnego dnia. O tej samej porze dzień później moi mechanicy uznali, że jestem już gotowy wyprowadzić autko na spacer, czyli oficjalnie sobie już nim pojeździć.

Mój Fiat Ducato sprawował się od tej pory bez większych problemów, szczególnie w pracy. Oczywiście, uparłem się na niego i wszyscy wiedzieli, że zdania nie zmienię. Mam szczęście, że otaczają mnie ludzie, którzy są w stanie przymknąć oko na moją upartość i mi pomóc. Sam nie wiedziałbym nic o wymianie wiązki, a dzięki tacie i wujkowi mam ją już w pełni sprawną, tak samo jak sprawny mam samochód.