You are currently viewing Kwas masłowy jako suplement

Kwas masłowy jako suplement

Kiedy borykamy się z problemami natury gastrycznej sięgamy po różnego rodzaju tabletki. Niestety, zwykle maskują one jedynie ból, a nie leczą problem. Dlatego warto zainteresować się suplementacją z kwasem masłowym zawartym w opakowaniu kapsułek Aliness. To bardzo ciekawy produkt na tego typu problemy.

Wspieranie organizmu suplementami Aliness

aliness maślan soduKolejny raz nie możemy wyjść z toalety i boli nas okropnie brzuch. Nasze jelita nie pracują dobrze, a zaraz musimy iść do pracy, dlatego kolejny raz z rzędu sięgamy po opakowanie tabletek przeciwbólowych. Nie jest to pomoc na dłuższy czas, gdyż problem będzie tylko narastał. Ciekawą opcją może okazać się Aliness Maślan Sodu, czyli kwas masłowy. Maślan Sodu (kwas masłowy) jest podstawowym materiałem energetycznym dla nabłonka przewodu pokarmowego. Dzięki temu pomoże nam z biegunkami oraz innymi problemami z jelitami. Będzie też dbał o naszą florę bakteryjną i przyczyni się do zapobieżenia stanów zapalnych błony śluzowej jelit. Oczywiście, tego typu efekty pojawią się jedynie przy regularnym stosowaniu. Skład mikrokapsułki jest dobrany w odpowiedni sposób, aby proces uwalniania maślanu sodu odbywał się na całej długości jelita cienkiego i grubego. Dzięki temu możemy być pewni, iż nasz żołądek nie strawi tabletki, a bóle w jelitach ciągle będą nawracać. Pamiętajmy, aby ten suplement stosować zgodnie z zaleceniami producenta i nie przekraczać zalecanej dawki dziennej. To powinno pomóc.

W przypadku bólu w jelitach bądź ostrych biegunek najczęściej sięgamy po leki, które jedynie uśmierzają ból. Jest to błędne postępowanie, które powinniśmy zmienić, gdyż możemy sobie jedynie zaszkodzić. Warto zainteresować się produktami Aliness, a najbardziej suplementem z maślanem sodu odpowiednim na problemy gastryczne.