You are currently viewing Lasery diodowe Lightsheer w najlepszej cenie

Lasery diodowe Lightsheer w najlepszej cenie

Laseroterapia przynosi bardzo dobre rezultaty zdrowotne i ma bardzo długą listę wskazań. Wykorzystuje lasery medyczne, których działanie opiera się na wiązce światła skoncentrowanej na konkretnym miejscu w ciele i związanym z nim problemem. Jest niezwykle zróżnicowana i do jej wykonania używa się wielu odmiennych laserów. Wśród najbardziej popularnych są lasery diodowe, argonowe, aleksandrytowe i rubinowe. Moc częstotliwość lasera określa sposób przeprowadzenia zabiegu, a także liczbę powtórzeń. Laseroterapia to także jedna z metod usuwania niechcianego owłosienia.

Laseroterapia diodowa w gabinetach kosmetycznych

laser lightsheer cenaDo depilacji laserowej używa się najczęściej laserów diodowych i IPL. Ze względu na indywidualne uwarunkowania organizmu, ilość i jakość włosów, zabiegi dobiera się do potrzeb i chęci otrzymanego rezultatu. Najbardziej popularne, a tym samym najdroższe są zabiegi z wykorzystaniem laserów diodowych. Wśród nich najpopularniejszy jest laser Lightsheer cena uzależniona jest od partii ciała i jest najwyższa z wszystkich możliwych rodzajów depilacji laserowej. Zabiegi dają bardzo dobre efekty, a rezultaty utrzymują się przez bardzo długie lata. Ze względu na zaawansowaną technikę, zabieg można wykonać tylko i wyłącznie w profesjonalnych gabinetach zajmujących się depilacją laserową. Do zabiegu należy odpowiednio się przygotować i wcześniej skonsultować z lekarzem lub osobą przeprowadzająca zabieg. Należy pamiętać, że efekty otrzymywane są najwcześniej po kilku tygodniach, należy je powtórzyć w kilku seriach i dlatego należy dużo wcześniej je zaplanować, zwłaszcza gdy myślimy o gładkim ciele w okresie wakacyjnym. Zabiegi wykonywane są specjalnie przystosowanych pomieszczeniach, praktycznie są bezbolesne, a dla osób wykazujących dużą wrażliwość na ból, stosuje się odpowiednie znieczulenie miejsca poddawanego depilacji. Najlepsze efekty otrzymuje się przy ciemnych i grubszych włosach. Ze względu na różny poziom wzrostu włosów, jednorazowo usuwa się około 30% wszystkich włosów. Fazy wzrostu włosa uniemożliwiają jednorazowe zastosowanie zabiegu, dlatego najlepsze rezultaty otrzymuje się po kilku depilacjach. Niewątpliwym atutem depilacji laserowej jest wysoki komfort usługi i brak powikłań, do których dochodzi po tradycyjnych metodach mechanicznego usuwanie owłosienia.

Po zabiegu skóra może być zaczerwieniona i delikatnie opuchnięta, natomiast włoski nie wrastają, skóra nie jest podrażniona i nie pojawiają się stany zapalne mieszków włosowych. Zabiegi wykonują osoby odpowiednio przeszkolone, które umiejętnie dobierają wiązkę światła do depilowanej części ciała. Lasery Lightsheer są bezpieczne dla zdrowia i życia człowieka, nie ingerują w głębsze warstwy ciała i organów i działają jedynie w warstwach skóry, usuwając trwale niechciane owłosienie.