You are currently viewing Lniane poduszki w ciekawym stylu

Lniane poduszki w ciekawym stylu

Niedawno doszłam do wniosku, że wystrój mojego mieszkania nieco mi się już znudził. Wszystkie pomieszczenia urządzone są w dosyć klasycznym stylu i nie ma w nich nic wyróżniającego się. Postanowiłam to zmienić, by w jakiś sposób urozmaicić swoje otoczenie. Miałam nadzieję, że uda mi się tego dokonać w jakiś prosty sposób, bym nie musiała zbyt wiele zmieniać w poszczególnych pokojach. Zmiany zaczęłam od salonu, ponieważ spędzam w nim najwięcej czasu.

Lniane poduszki urozmaiceniem wnętrza

oryginalne lniane poduszkiW moim salonie dominuje jasna kolorystyka. Nie ma w nim żadnego kontrastu, który urozmaicałby całość. Właśnie to postanowiłam zmienić, by dodać jakiegoś ciekawego elementu do tej nieco nudnej aranżacji. Zdecydowałam się kupić oryginalne lniane poduszki. Nie spodziewałam się, że będę mieć do wyboru aż tak wiele ciekawych wzorów. Nieco trudno było mi się zdecydować na jeden, który najlepiej pasowałby do mojego mieszkania. Postawiłam na poduszki w ciemniejszych kolorach, które dobrze współgrają z jasnym narożnikiem. Nie mogłam się doczekać, aż będę mogła ocenić tę niewielką zmianę wystroju. Nie spodziewałam się, że taki detal może mieć aż taki wpływ na estetykę całości. Taki kontrast kolorystyczny wystarczył, by całość zaczęła się prezentować zupełnie inaczej. Mam nadzieję, że dzięki temu aranżacja zyskała pewną głębię, dzięki której mój salon sprawia o wiele lepsze wrażenie, niż wcześniej. Od zawsze bardzo mi się podobał komplet poduszek umieszczony na kanapie, ponieważ czyni on ją o wiele wygodniejszą. Dzięki takim miękkim poduszkom w każdej chwili można się wygodnie na kanapie rozsiąść lub nawet położyć, jeżeli chce się w ten sposób odpocząć. Myślę, że zakup stylowych poduszek do salonu był strzałem w dziesiątkę. Teraz to pomieszczenie o wiele bardziej mi się podoba.

Nie spodziewałam się, że tak niewielka zmiana wystroju mojego salonu sprawi, że będzie on o wiele ciekawszy. Eleganckie poduszki świetnie sprawdziły się jako urozmaicenie aranżacji. Przy okazji sprawiły, że pomieszczenie to stało się również bardziej wygodne, co także bardzo mnie cieszy. Te nowe poduszki umieszczone na narożniku od razu przyciągają wzrok, kiedy wchodzi się do tego pomieszczenia. Są więc one ozdobą wnętrza, która dodaje mu niepowtarzalnego charakteru.