You are currently viewing Mikoszewo idealnym miejscem na wakacje

Mikoszewo idealnym miejscem na wakacje

Wakacje to czas odpoczynku i naładowania wewnętrznych baterii. Pragniemy wówczas zapomnieć choć na chwilę o codziennych obowiązkach i spędzić czas z najbliższymi. Czasami jednak zdarza się, że nie otrzymamy upragnionego urlopu w korzystnym dla nas terminie i musimy zorganizować naszym dzieciom czas wolny pod dobrą opieką.

Ośrodki kolonijne nad morzem

mikoszewo ośrodek kolonijnyNasze pociechy bardzo chciałyby spędzać czas z rodzicami, zwłaszcza w okresie wakacyjnym. Niestety, czasami zdarza się, że dorośli nie mogą poświęcać swoim dzieciom tyle czasu, ile by chcieli. W czasie letnim z pomocą przychodzą wówczas specjalnie zorganizowane wyjazdy kolonijne i obozy. Mogą  z nich skorzystać dzieci, których rodzice z różnych przyczyn nie są w stanie zapewnić im rodzinnego wyjazdu. Kolonie to wspaniała przygoda i szansa na poznanie nowych przyjaciół. W miejscowościach turystycznych, takich jak Mikoszewo ośrodek kolonijny znajduje się na każdej niemal ulicy. Planując wyjazd na kolonie, powinniśmy wybrać odpowiedni rodzaj zakwaterowania, tak by dzieci mogły wypocząć w komfortowych warunkach. W ośrodkach kolonijnych znajdują się zazwyczaj pokoje dwu- lub trzyosobowe, choć zdarza się, że dzieci śpią w jednej dużej sali lub na łóżkach piętrowych. Mają również do dyspozycji osobne pomieszczenie, rodzaj świetlicy, w której mogą zawiesić wykonane przez siebie prace plastyczne, spotykać się na grach i zabawach lub interesujących pogadankach z wychowawcami kolonijnymi. Ośrodki w Mikoszewie położone są blisko morza, dzięki czemu uczestnicy kolonii nie muszą pokonywać na pieszo długich tras, by dotrzeć na plażę. Zapewnione jest również odpowiednie wyżywienie, by dzieci miały siłę na całodzienną zabawę. Pracownicy ośrodków dbają o to, by posiłki serwowane uczestnikom kolonii były nie tylko smaczne, ale i pożywne, bogate w owoce i warzywa oraz odpowiednią ilość wody i innych płynów. Podczas pobytu na słońcu jest to szczególnie ważne.

Wakacyjny wyjazd na kolonie to wspaniała przygoda, okazja do poznania nieodkrytych wcześniej zakątków naszego kraju i spędzenia czasu w gronie rówieśników. Dzieci chętnie wyjeżdżają na kolonie nadmorskie, podczas których mogą do woli kąpać się w chłodnych falach i budować zamki z piasku. Odpowiednie zakwaterowanie w ośrodkach wypoczynkowych pozwoli on w pełni cieszyć się tym czasem.