You are currently viewing Najlepsze materiały do termoizolacji

Najlepsze materiały do termoizolacji

Ocieplanie domów jest kwestią do której w rzeczywistości zależy bardzo dużo. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest jednorazowe zainwestowanie w skuteczną warstwę termoizolacyjną niż późniejsze ponoszenie bardzo wysokich kosztów za energię cieplną. Materiałów używanych do ocieplania jest obecnie bardzo dużo więc należy dokładnie przemyśleć zainwestowanie w termoizolację.

Ocieplanie poddaszy pianką

ocieplanie pianką purPianka poliuretanowa jest materiałem niezwykle skutecznym w tworzeniu termoizolacji. Skutecznie zastępuje ona przykładowo takie materiały używane do tworzenia termoizolacji jak wełna mineralna czy też styropian. Ocieplanie pianką PUR jest czynnością, którą wykonują obecnie setki firm działających w naszym kraju. Proces ocieplania odbywa się bardzo szybko. W takim wypadku naszym zadaniem jest tylko wskazanie miejsca, które ma zostać ocieplone. Sami nie jesteśmy w stanie przy tym ocieplaniu zrobić niczego więcej. Kluczową rolę w tym zadaniu odgrywa agregat, który pod bardzo dużym ciśnieniem nakłada piankę. Dzięki temu ciśnieniu możliwe jest nakładanie pianki nie tylko na powierzchnie poziome ale również i pionowe. Pianka skutecznie może przylegać wiec zarówno do stropu jak i do ścian czy nawet skosów na poddaszu. Ocieplanie pianką PUR może by stosowane w najróżniejszych konstrukcjach. Skutecznie może się sprawdzić zarówno w domach drewnianych jak i murowanych. Od jakiegoś czasu jest często używana w domach szkieletowych.

Ogólnie rzecz biorąc ocieplanie domów przy użyciu wspomnianej pianki to jedna z najlepszych inwestycji na jakie możemy się zdecydować. Pianka poliuretanowa doskonale spisuje się również do ocieplania budynków przemysłowych. Duża liczba przedsiębiorców stosuje piankę poliuretanową do ocieplania najróżniejszych magazynów czy hal produkcyjnych.