You are currently viewing Najlepsze rolety montowane na zewnątrz

Najlepsze rolety montowane na zewnątrz

Każdy właściciel domu wolnostojącego zakłada w oknach rolety zewnętrzne. Zarówno pasują do nowoczesnych jak i tradycyjnych czy zabytkowych obiektów architektonicznych. Obecnie dostępnych w sprzedaży jest szeroka gama kolorów. Można zatem dopasować rolety do koloru okien lub elewacji. W sklepach z oknami można zamówić rolety zewnętrzne pod specjalne wymiary. W ofercie mamy rolety zewnętrzne elewacyjne, na okienne i podtynkowe.

Nowoczesne zewnętrzne rolety na wymiar

rolety zewnętrzne na wymiar w łodziWszystkie nowoczesne rolety typu zewnętrznego mają kilka zastosowań. Przede wszystkim stanowią doskonałą izolację akustyczną, czyli hałasy z zewnątrz są słabiej słyszalne. Dlatego rolety są bardzo często montowane na oknach od strony ruchliwych jezdni. Jeśli chodzi o rolety zewnętrzne na wymiar w Łodzi jest wiele sklepów oferujących rolety z materiałów najlepszej jakości. Takie rolety są również świetną izolacją cieplną. W zimę ciepło ze środka domu w dużo mniejszym stopniu wydostaje się na zewnątrz. Natomiast w lato wysoka temperatura z zewnątrz nie dostaje się do środka domu. Dlatego poniekąd są to rolety energooszczędne. Stanowią one świetną ochronę ram okiennych i elewacji przed różnymi czynnikami atmosferycznymi np. gradem, śniegiem i deszczem. Ponad to nowoczesne rolety zewnętrzne mają możliwość zastosowania  automatycznych czujników takich jak czujnik zmierzchu, wiatru oraz czasu, a także podłączenia do systemu inteligentnego zarządzania budynkiem. Rolety zewnętrzne najnowszej generacji można ustawić tak by podnosiły się i opuszczały nawet podczas nieobecności właścicieli domu. Rolety o dużej powierzchni montuje się na elektrycznych napędach, wtedy są łatwiejsze w obsłudze. Kolejną funkcją rolet zewnętrznych jest przyciemnienie. Dlatego montuje się je często w sypialniach i pokojach dziecięcych, które okna mają skierowane na południową stronę.

Rolety zewnętrzne mają wiele zalet. Są one antywłamaniowe. Pełnią funkcję izolacji akustycznej i cieplnej, dzięki czemu zdecydowanie obniżymy rachunki za energię. Dobrze dobrane rolety zewnętrzne mogą stanowić świetną dekorację całego domu. Nowoczesne sterowniki i mechanizmy rolet powodują łatwe użytkowanie rolet. Dodatkowo możliwość zamontowania w nich moskitier powodują jeszcze większą ich funkcjonalność.