You are currently viewing Najmodniejsze pierścionki na zaręczyny

Najmodniejsze pierścionki na zaręczyny

Przełom starego i nowego roku to czas na tyle wyjątkowy, że wiele par w tym okresie się zaręcza. Najczęściej panie znajdują pierścionek zaręczynowy pod choinką. Wejście w stan narzeczeński to poważna decyzja, która jest ostatnim krokiem przed zawarciem ślubu. Pary po zaręczynach planują już konkretną datę wesela i szykują się powoli do zupełnej zmiany w życiu. Sam moment zaręczyn powinien być bardzo wyjątkowy. Oczywiście główne skrzypce gra tutaj pierścionek, bez którego o zaręczynach nie mam mowy.

Idealny pierścionek zaręczynowy

małe pierścionki srebrne z cyrkoniąOd stuleci zaręczyny są wyjątkowym i ważnym wydarzeniem w życiu dwojga ludzi. Poproszenie drugiej połówki o rękę jest jest pewną deklaracją stałości naszych uczuć. Taka ważna decyzja ma zazwyczaj wyjątkową oprawę. Niektórzy panowie mają naprawdę oryginalne pomysły na to, w jaki sposób oświadczyć się swojej wybrance. Niedługo będą święta i w tym czasie sporo par wejdzie w związki narzeczeńskie. Najważniejszym elementem zaręczyn jest oczywiście pierścionek. Dla niektórych kobiet jego wygląd ma duże znaczenie, dla niektórych, jednak, jest on tylko symbolem. W sklepach jubilerskich w ostatnim czasie najlepiej sprzedają się małe pierścionki srebrne z cyrkonią, które panowie wybieraj właśnie jako pierścionki zaręczynowe. Króluje więc prostota i elegancja. Pierścionki są bardzo delikatne, nie rzucają się w oczy, ale są za to piękną ozdobą dla dłoni. Od jakiegoś czasu panuje moda na skromną biżuterię, pewnie stąd taki trend. Duże znaczenie ma też to, że sami projektanci biżuterii wypuścili na rynek kolekcje prostych, subtelnych pierścionków zaręczynowych. Jest ich sporo do wyboru, dlatego, też, panowie często na nie zwracają uwagę, kiedy wybierają się na zakup pierścionka. Przy jego zakupie ważny jest też wybór opakowania. Pudełeczko powinno być wyjątkowe. Warto więc czasami dopłacić, ale mieć ostatecznie odpowiedni efekt.

Pierścionek jest najważniejszym elementem zaręczyn. Jest on pewnym symbolem, który przy okazji staje się ozdobą kobiecej dłoni. Od jakiegoś czasu dużą popularnością cieszą się delikatne pierścionki wykonane ze srebra, mające subtelne dodatki, głównie w postaci cyrkoni. Takie pierścionki nie są zbyt drogie, ale są przy okazji naprawdę ładne. Przypadną do gustu każdej kobiecie, która lubi delikatną biżuterię.