You are currently viewing Najnowocześniejszy program podsłuchowy

Najnowocześniejszy program podsłuchowy

Aplikacje monitorujące połączenia telefoniczne różniły się między sobą nie tylko funkcjonalnością ale również zasadą działania. Niektóre proste programy były w zupełności wystarczając do najbardziej podstawowych zadań, wykonywanych przez agencje detektywistyczne, choć wielokrotnie okazywało się iż wymagane było zastosowanie nowszej i bardziej zaawansowanej wersji podsłuchu, zwłaszcza w przypadku prowadzenia postępowania w sprawach karnych.

Nowoczesny podsłuch elektroniczny do urządzeń mobilnych

podsłuch na telefon z licencjąSprawy o największej wadze często wymagały najlepszych i najdokładniejszych narzędzi, które zwykle były zbyt rozbudowane i kosztowne, by ich użycie było opłacalne w przypadku prowadzenia typowych postępowań niskiego szczebla. Jednym z tego rodzaju programów był nowoczesny podsłuch na telefon z licencją, który pisany był przez zagraniczną firmę zajmującą się na co dzień tworzeniem aplikacji dla służb mundurowych, wojskowych oraz agencji rządowych. Był to bardzo nowoczesny i zaawansowany technologicznie program, który pracował niemal całkowicie autonomicznie, i dla przeciętnego użytkownika telefonu czy urządzenia przenośnego był całkowicie niezauważalny. Program ten nie tylko umożliwiał nasłuchiwanie rozmów telefonicznych, ale również samoczynnie nagrywał je w pamięci wybranego komputera, oraz pozwalał na zdalne uruchomienie mikrofonu w monitorowanym urządzeniu, dzięki czemu mogło ono funkcjonować dokładnie tak samo jak każdy fizyczny podsłuch elektroniczny. Program pobierał wszystkie dane o urządzeniu, począwszy od jego modelu i konkretnego podtypu, po rodzaj systemu operacyjnego i wszelkich działających aplikacji, mogących być utrudnieniem dla procesu gromadzenia informacji i monitorowania osób.

W celu zapewnienia jak najskuteczniejszego działania, owy program samoczynnie dodawał wszelkie wykonywane procesy do drzew wyjątków aplikacji antywirusowych, a w przypadku ingerencji ze strony takowych, mógł powodować ich wyłączenie lub uśpienie do czasu zakończenia aktywnego monitorowania połączenia czy rozmów tekstowych. Owa aplikacja przekraczała możliwościami większość ogólnodostępnych programów monitorujących, dlatego też coraz częściej była stosowana w sprawach wymagających najdokładniejszych i najbardziej zaawansowanych narzędzi.