You are currently viewing Naturalne i ponadczasowe panele korkowe

Naturalne i ponadczasowe panele korkowe

Zamontowanie paneli ściennych korkowych to świetny przykład na to jak dodać pomieszczeniom zarówno szykowności, jak i przytulnej atmosfery. Wykonane z naturalnych materiałów panele są projektowane z niezwykłą precyzją i starannością. Są trójwymiarowe, niepowtarzalne i w pełni przyjazne środowisku. Nadają się zarówno do nadawania elegancji pomieszczeniom, ale również tłumienia hałasów.

Zastosowania paneli ściennych korkowych

panele ścienne korkoweNiezależnie od stylu w jakim urządzone jest pomieszczenie, można w nich zastosować panele ścienne korkowe. Jest to element dekoracyjny wykonany w całości z naturalnego kruszywa korkowego, powstałego z zatyczek do wina. Materiał ten może być barwiony, dzięki czemu poza naturalnie brązowym kolorem, panele występują też w ciemnych odcieniach, takich jak granat, czerń, ciemna zieleń czy jasnych jak kość słoniowa lub żółć. Panele ścienne wykonane z korka zadziwiają trwałością, niepowtarzalnością oraz tym jak idealnie dopasowują się do każdej przestrzeni. Jest to niezwykle praktyczny produkt, który poza dodaniem pomieszczeniom przytulności, tłumią hałasy. Przydaje się to w mieszkaniach blokowych o cienkich ścianach, gdzie głosy sąsiadów nawet z pokoju obok może zmniejszyć komfort życia. Panele ścienne korkowe prezentują się w niepowtarzalny przez inne materiały sposób, nawet po lekkim przetarciu po wieloletniej eksploatacji nie zmieniają swojej atrakcyjności.

Wyposażenie wnętrz, to nie tylko meble i dodatki, ale również dekoracje ścian. Zastosowanie paneli ściennych korkowych może nadać pomieszczeniom nowego stylu, elegancji czy przytulności. Nadanie drugiego życia miejscom nie musi wiązać się z drogimi remontami i materiałami. Może być wykonane za pomocą prostych paneli z korka, naturalnego i ponadczasowego.