You are currently viewing Nowoczesne zamki na klucze dostępowe

Nowoczesne zamki na klucze dostępowe

Nowe osiedle zostało zaprojektowane tak, by ułatwiać przemieszczanie się zarówno lokatorom, jak i załogom remontowym i naprawczym. Jednym z systemów ułatwienia dostępu został system Master Key, umożliwiający natychmiastowy dostęp do pomieszczeń rozdzielczych i systemów ogrzewania dla ekip naprawczych.

Wkładki Master Key do kłódek i drzwi

wkładki lobSystem ułatwienia dostępu umożliwia otwarcie wszystkich zamków, znajdujących się w owym systemie za pomocą jednego klucza dostępowego, który posiadany jest nie tylko przez zarząd osiedla, ale również przez kierowników firm wykonujących naprawy, jak również pracowników wodnokanalizacyjnych czy załóg elektrowni. Jest to ogromne ułatwienie w przypadku powstania awarii, gdyż zwalnia pracowników wykonujących interwencję przy awarii od poszukiwania osób posiadających klucze do pomieszczeń dostępowych. Wkładki LOB mogą być zamontowane w każdych drzwiach, które umożliwiają założenie standardowego zamka wewnętrznego, aczkolwiek w sprzedaży można znaleźć również warianty przeznaczone do niestandardowych rodzajów drzwi. Takie wkładki mogą być również zamiennikiem do kłódek. Kłódki mogą być zarówno wyposażone w takie wkładki, jak również mogą posiadać je fabrycznie i być częścią systemu dostępowego. Taki sam system został również zastosowany do ułatwienia dostępu lokatorskiego do drzwi klatek, oraz drzwi wyjściowych z osiedla.

Jest to przede wszystkim ułatwienie dla lokatorów, aczkolwiek może być również wykorzystywany jako pomoc dla naszych pracowników, wykonujących dowolne zadania na terenie osiedla. Taki system nie jest dużą inwestycją, i może być wykorzystany do bardzo wielu zadań, więc przydaje się nie tylko na osiedlach, ale również w prywatnych domach i w budynkach użytkowych o bardzo dużych powierzchniach.