You are currently viewing Pasta CBD 30% w leczeniu chorób przewlekłych

Pasta CBD 30% w leczeniu chorób przewlekłych

Kannabidiol znajdujące się w produktach pochodzenia konopnego i jest organicznym związkiem o wszechstronnym działaniu na ludzki organizm. Nie jest substancją psychoaktywną i nie wywołuje uzależnień. Jest odpowiednikiem występującego naturalnie w organizmie ludzkim związku, dlategokjest łatwo przyswajalny i wykazuje tak wszechstronne działanie. Produkty konopne wykorzystywane są w suplementacji diety i najczęściej występują w formie skoncentrowanych olejków oraz past. W zależności od charakteru przyjmowania, dobierany jest odpowiedni preparat z mniejszym lub większym stężeniem aktywnego CBD.

Produkty konopne w leczeniu nowotworów

pasta cbd 30Profilaktycznie najczęściej przyjmowane są olejki, natomiast w zaawansowanych i przewlekłych procesach chorobotwórczych stosuje się częściej pasty. Poza kannabinoidami w produktach konopnych, a zwłaszcza w pastach występują inne związki pozytywnie wpływające na zdrowie i procesy biologiczne człowieka. Możemy do nich zaliczyć przede wszystkim terpeny, flawonoidy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Wszystkie w pozytywny sposób wpływają na gospodarkę i metabolizm komórkowy oraz normalizują procesy w poszczególnych organach. Przy przewlekłych chorobach stosowana jest pasta CBD 30% ze względu na skoncentrowaną ilość substancji aktywnych. Pasta ma postać mazi podobnej do żywicy o bardzo intensywnym i charakterystycznym smaku. Otrzymywana jest w skomplikowanym procesie wykorzystującym wysokie ciśnienie i niską temperaturę. Ekstrakcja nadkrytycznym dwutlenkiem węgla pozwala otrzymać masę z konopi siewnych w surowej postaci z maksymalną zawartością wszystkich składników aktywnych. Stosowana codziennie pozwala zahamować wiele procesów chorobotwórczych, a także zniwelować objawy wielu chorób. Kannabidiol bardzo intensywnie oddziałuje na ośrodkowy układ nerwowy. Dzięki temu stosuje się go w terapiach związanych z chorobami o podłożu neurologicznym lub psychosomatycznym. W znaczny sposób opóźnia procesy oraz narastanie objawów związanych z takimi chorobami jak Parkinson, Alzheimer czy stwardnienie rozsiane, a także coraz częściej stosowany jest w terapiach przeciwnowotworowych.

Udowodniono, że podczas podawania pasty konopnej, znacznie obniża się ilość komórek nowotworowych, ich żywotność oraz intensywność migracji w inne części ciała. Zostaje wstrzymana synteza i podział komórkowy komórek nowotworowych, dzięki temu choroba nie rozprzestrzenia się, a wręcz przeciwnie, wchodzi w stan remisji. Podawana podczas przyjmowania chemioterapii w znaczny sposób poprawia samopoczucie oraz stan fizyczny osób, u których występują uboczne skutki stosowanej terapii. Przyjmowanie kannabidiolu pozwala uspokoić i wyciszyć organizm, a także zharmonizować działanie neuronów. W zależności od poziomu choroby oraz objawów dopasowuje się odpowiednią dawkę nie kolidują z przyjmowaniem innych leków farmakologicznych oraz prowadzoną współdziałającą terapią.