You are currently viewing Polecana hurtownia porcelany

Polecana hurtownia porcelany

Planuję zakupić porcelanę gastronomiczną do swojego nowego lokalu. Za miesiąc jest wielkie otwarcie, a ja nie mam jeszcze kilku istotnych elementów. Brakuje mi krzeseł, zastawy stołowej i kasy fiskalnej. Postanowiłam, że zakupię porcelanę w hurtowni, bo tak jest dużo taniej. Nie opłaca się kupować porcelany w sklepie, bo zapłacę prawie dwa razy drożej, aniżeli miałabym kupić w hurtowni. Sprawdziłam, że niedaleko Torunia znajduje się niewielka hurtownia porcelany i zamierzam tam pojechać.

Niskie ceny w hurtowni porcelany

hurtownia porcelanyZrobiłam sobie listę, co dokładnie jest mi potrzebne do restauracji. Na pewno muszę kupić trzy zastawy stołowe, najlepiej w kolorze białym. Zastawa może mieć niewielkie zdobienia i motywy kwiatowe. Potrzebuję też dwadzieścia talerzyków deserowych, tyle samo filiżanek z podstawami. Jeśli chodzi o filiżanki, to powinny być  w kolorze kremowym. Uważam, że kremowa porcelana jest niezwykle oryginalna i sprawia, że herbata staje się bardziej aromatyczna. Zadzwoniłam do właściciela tej hurtowni i przedstawiam mu swoją listę. Powiedział, że ta hurtownia porcelany ma bardzo szeroką ofertę i na pewno znajdę to, czego szukam. Jeśli chodzi o ceny, to są niezwykle przystępne, bo za zastawę stołową z białej porcelany bez zdobienia, zapłacę trzysta złotych. W sklepie stacjonarnym z porcelaną musiałabym wydać ponad osiemset złotych. Jeżeli chciałabym, aby zastawa posiadała zdobienia, to cena wzrosłaby o dwieście złotych. W hurtowni za zastawę stołową ze złotym zdobieniem zapłacę czterysta złotych. Wybrałam trzy zastawy stołowe z białej porcelany, bez zdobień. Właściciel hurtowni powiedział, że przy tak dużym zamówieniu otrzymam dodatkową zniżkę w wysokości dwudziestu procent. Myślę, że trafiłam na naprawdę korzystną ofertę i już jutro pojadę tam z mężem, aby dokonać zakupu. Nie mogę się doczekać.

Zastanawiam się, czy nie kupię także dla siebie takiej zastawy stołowej. Uwielbiam porcelanę, a w domu jej nie posiadam. Wolałabym jednak kupić kremową porcelanę z bogatym zdobieniem. Podobają mi się niebanalne kształty i nowoczesne rozwiązania. Klasyczną porcelanę zakupię do swojej restauracji, bo jest urządzona w stylu renesansowym. Zadbałam o każdy szczegół, żeby nic nie było przypadkowe, ale doskonale skomponowane z całością.