You are currently viewing Polecana kasa fiskalna

Polecana kasa fiskalna

Zakup dobrej kasy fiskalnej, która spełni wszystkie oczekiwania i będzie pomagać w rozwoju firmy, nie jest prosty. W sprzedaży znajdziemy kilkunastu czołowych producentów tego typu sprzętu, zatem klienci mają w czym wybierać.

Ile kosztuje dobre jakości urządzenie fiskalne?

kasa fiskalna pruszcz gdańskiNie każdy przedsiębiorca wie, ale na zakup pierwszej kasy fiskalnej może się ubiegać o dofinansowanie w wysokości do siedmiuset złotych. To dość spora ulga, gdyż kasy fiskalne można kupić już za niecałe dziewięćset złotych. Co prawda są to modele o dość niewielkiej pamięci i ograniczonych funkcjach, ale z powodzeniem wystarczą w małym sklepie czy niewielkiej firmie usługowej. Jeżeli jest nam potrzebna niedroga kasa fiskalna Pruszcz Gdański jest najlepszym miejscem na jej zakup. Działa tu doskonale zaopatrzony sklep z asortymentem fiskalnym, który prowadzi nie nie tylko sprzedaż urządzeń i akcesoriów, ale też ich montaż i fiskalizacje. W sprzedaży są dostępne kasy stacjonarne, które wymagają stałego podłączenia do źródła zasilania oraz mobilne urządzenia, które mogą działać przez wiele godzin poza siedzibą firmy bez konieczności ładowania. Przeważnie duże sklepy działające stacjonarnie i posiadające dość mocno rozbudowany asortyment wybierają klasyczne modele kas. Mogą one być wyposażone w szufladę kasową, czytnik kodów kreskowych czy terminal płatniczy i wagę. Ceny takich modli przeważnie zaczynają się od około tysiąca czterystu złotych i mogą kosztować nawet kilka tysięcy, w zależności od modelu i wielkości pamięci.

Zakup odpowiedniej kasy jest inwestycją na długie lata, w trakcie których trzeba pamiętać o obowiązkowych przeglądach technicznych, przynajmniej co dwa lata. Dzięki temu urządzenie będzie niezawodnie działać przez wiele lat. Taka informacja będzie odnotowana w książce serwisowej.