You are currently viewing Polecane i mocne kosiarki

Polecane i mocne kosiarki

Gdy zaczyna się wiosna to dla wielu z nas jest to czas związany z koniecznością wyjęcia z garażu swojego sprzętu ogrodowego. Do takich urządzeń przede wszystkim zaliczyć trzeba kosiarki. Sprzęt ten jest bardzo potrzebny już nawet od wczesnej wiosny. Należy jednak zwrócić uwagę na to, że czasami musimy wykosić trawę w takich miejscach, do których nijak nie da się dojechać tradycyjną kosiarką ogrodową na kółkach.

Nowoczesne kosy spalinowe

kosa spalinowa nacKoszenie trawy niekoniecznie jest zadaniem, które przypada nam do gustu. Trzeba jednak zaznaczyć, że przez kilka miesięcy w roku trawa rośnie bardzo intensywnie co może skutkować tym, że nasze spacery z kosiarką będą po prostu niechcianą koniecznością. W przypadku osób mieszkających w mieście koszenie trawników opiera się głównie o korzystanie z tradycyjnych kosiarek. Takie kosiarki są wyposażone w kółka i przeznaczone są one do koszenia trawników gdzie trawa jest stosunkowo niska a teren jest płaski. W przypadku chęci wykoszenia wysokiej trawy koniecznością może być korzystanie z kosy spalinowej określanej często jako kosiarka żyłkowa. Ostatnimi czasy bardzo dużą popularnością cieszy się kosa spalinowa NAC. Producent takiej kosy znany jest z tego, że produkuje sprzęt niezwykle solidny, który wytrzymać może naprawdę dużo. Kosy spalinowe z firmy NAC są cenione na całym świecie i wykorzystywane są one na terenie bardzo wymagającym gdzie zwykłe kosiarki by sobie nie poradziły.

Nowoczesne kosiarki spalinowe to z reguły urządzenia o bardzo dużej mocy. Z tych urządzeń możemy korzystać nawet w najbardziej trudno dostępnych miejscach. Kosiarki ogrodowe oraz kosy spalinowe produkowane przez firmę NAC mogą Państwo bardzo łatwo znaleźć w praktycznie każdym większym markecie ogrodowym oraz oczywiście również w Internecie.