You are currently viewing pomoc drogowa – szczecin

pomoc drogowa – szczecin

Kiedy ktoś mówi o „pomocy drogowej” kojarzy się nam ona jedynie z zepsutym samochodem holowanym przez lawetę lub kolizją samochodową, w której potrzebny jest transport uszkodzonego pojazdu. Jednak pomoc droga może zajmować się nie tylko holowaniem samochodów.

Czym zajmuje się pomoc drogowa?

pomoc drogowa - szczecinPomoc drogowa poza holowaniem zepsutego czy uszkodzonego samochodu zajmuje się również naprawą pojazdu na miejscu zdarzenia. Kiedy samochód z nieznanych przyczyn odmówi posłuszeństwa wzywamy pomoc drogową. W niektórych sytuacjach okazuje się, że samochód „od ręki” zostaje naprawiony, bo powodem niedyspozycji była drobna wada. Są różne firmy zajmujące się pomocą drogową i sami decydujemy czy wybierzemy tą pomocą drogową oferującą jedynie lawetę do najbliższego warsztatu mechanicznego czy taką jak pomoc drogowa – Szczecin, która ma w swojej ofercie więcej niż holowanie. Wystarczy jedynie opisać pracownikowi takiej firmy zaistniałą sytuację, poinformować o wszelkich widocznych usterkach, kontrolkach, które w skutek tej awarii się zaświeciły i w większości przypadków mechanik jadący na pomoc będzie wiedział jak rozwiązać problem na miejscu. Pomoc drogowa – Szczecin oferuje kompleksowe usługi 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu, dlatego jeśli samochód odmówi posłuszeństwa o każdej porze dnia i nocy na terenie Szczecina i okolic można liczyć na ich pomoc. Po pomoc drogową można dzwonić nie tylko w sytuacji kiedy samochód odmówił posłuszeństwa lub uległ kolizji, ale także kiedy np. samochód wpadnie do rowu, z którego nie można samodzielnie wyjechać. W takich sytuacjach również sprawdza się pomoc drogowa, która go wyciągnie, a jeśli będzie taka konieczność zawiezie do warsztatu samochodowego lub lakiernika. Pomoc drogowa Szczecin poza usługą holowania, usługami mechanicznymi ma również w ofercie usługi elektroniki samochodowej, może awaryjnie otworzyć samochód, odblokować stacyjkę, wymienić koło na zapasowe,dowóz paliwa lub dowóz płynów eksploatacyjnych czy wymiana akumulatora, oświetlenia.

Samochód można holować na własną rękę, jednak mając możliwość skorzystania z usług pomocy drogowej nie jest to opłacalne. Mimo posiadania teoretycznej wiedzy na temat holowania warto zdać się na pomoc doświadczonej załogi mechaników posiadających specjalistyczny sprzęt do uszkodzonych samochodów. Jest to ogromna oszczędność czasu.