You are currently viewing Pyszne aloe very do picia

Pyszne aloe very do picia

W dobie szerzących się chorób krążenia, nowotworów i problemów z wagą naszego społeczeństwa wielu z nas zaczęło zwracać uwagę na to, co wkłada na talerz. Staramy się więc przygotowywać posiłki w domu, które wykonujemy z najlepszych składników. Często są to składniki ekologiczne lub te znane pod mianem superfoods. Do tych ostatnich należy aloes.

Zakup smacznej aloe very do picia

aloe vera do piciaAloes jest znany nam Polakom od wielu lat. Wielu z nas hoduje rośliny aloesu w domu. Miąższ, który znajdziemy wewnątrz liścia tej rośliny jest bogactwem witamin i mikroelementów. Dotychczas znany był głównie jako naturalna maść – żel do smarowania skóry. Taka podrażniona, zaczerwieniona, zdarta skóra odczuwa zdecydowaną ulgę, gdy posmarujemy ją aloesem. Roślina ta jest również coraz częściej wykorzystywana jako suplement do picia. Ma on zazwyczaj formę soku lub żelu. To właśnie ten drugi z reguły jest bardziej polecany, ponieważ nie jest on rozcieńczany wodą jak ma to miejsce w przypadku soku. Stężenie substancji aktywnych jest wówczas dużo wyższe. Taki aloe vera do picia dodajemy w odpowiedniej proporcji do soku lub wody i pijemy jako pyszny napój. Taki aloes do picia możemy kupić w wersjach smakowych. Do najpopularniejszych należą te z dodatkiem cytrusów, mięty, pokrzywy, mango, miodu lub imbiru. Regularne spożywanie tak przygotowanego napoju dostarcza naszemu organizmowi wiele cennych witamin i mikroelementów. Jest to prawdziwa bomba witaminowa. Zawiera witaminę A, C, E, B6, oraz bardzo istotna dla wegan witaminę B16. Jest również źródłem kwasu foliowego. Picie takiego napoju wspomaga nasz układ immunologiczny, co jest szczególnie ważne w sezonie przeziębień i infekcji. Jest to doskonały produkt dla wszystkich którzy dbają o linię, ponieważ podkręca on nasz metabolizm. Pozytywnie wpływa na nasz układ nerwowy, wspomaga regenerację wątroby, wspomaga i przyspiesza gojenie ran, ma zdolności do zapobiegania pojawienia się kamieni nerkowych, a także, pozytywnie wpływa na regulację trawienia. Jak widać jest to produkt wszechstronny, który sprawdzi się u wielu osób z różnymi problemami zdrowotnymi.

Szukając naturalnych suplementów diety warto zwrócić uwagę na naturalny aloes do picia. Jest to że, który rozcieńczamy w wodzie lub soku. Ma on wiele pozytywnych właściwości dla naszego organizmu. Dodaje nam energii, wspomaga odchudzanie, oczyszcza nasz organizm, reguluje układ trawienny i wspiera układ immunologiczny. Zapobiega infekcjom i przeziębieniom.