You are currently viewing Samochód na akumulator

Samochód na akumulator

Jazda samochodem jest przyjemna nie tylko dla dorosłych, ale także dla dzieci. Szczególnie, że one chcą naśladować swoich rodziców i zamiast jechać w foteliku, marzy im się zasiąść za kierownicą i samodzielnie prowadzić pojazd.

Jak działa samochód elektryczny dla dziecka?

samochody na akumulatory dla dzieciKiedyś były dostępne jedynie pojazdy napędzane siłą nóg, czyli maluch siedział w samochodziku i miał pedały pod maską. Teraz te modele zostały unowocześnione, a napęd manualny został zastąpiony elektrycznym. Samochody na akumulatory dla dzieci są przeznaczone dla maluchów w wieku od około trzech do nawet sześciu lat. Każdy pojazd posiada dwa fotele, dla pasażera i kierowcy z oddzielnymi pasami bezpieczeństwa. Samochody są napędzane niewielkimi akumulatorami, które pozwalają na jazdę przez wiele godzin z prędkością od pięciu do dziesięciu kilometrów na godzinę w zależności od modelu. Pojazdy do złudzenia przypominają prawdziwe auta, ponieważ są produkowane na ich wzór. Wszystkie są dostępne w wersji cabrio, mają pompowane koła, plastikową przednią szybę i światła led z przodu oraz z tyłu. Kierowanie samochodzikiem jest bardzo proste, gdyż posiada on jeden pedał odpowiadający za jazdę do przodu, a w kierownicy znajduje się przycisk odpowiadający za jazdę w przeciwległym kierunku. Na środku kierownicy znajduje się klakson, którego dźwięk jest identyczny jak w prawdziwym samochodzie. Akumulator wystarczy ładować raz na kilka dni, jeżeli pojazd jest często wykorzystywany. Taka zabawka z pewnością ucieszy każdego malucha.

Zakup samochodu na akumulator jest sporym wydatkiem, ponieważ najtańsze modele kosztują około pięciuset złotych, a najdroższe mogą być warte nawet półtora tysiąca złotych. Bez problemu kupimy w sklepach internetowych z podobnym asortymentem.