You are currently viewing Sprawdzone i tanie nasiona konopi

Sprawdzone i tanie nasiona konopi

Marihuana na polskim rynku, jak i na całym świecie z dnia na dzień zyskuje co raz to większy rozgłos. Powszechnie wiadomo, ze w Polsce posiadanie i handel marihuana jest surowo zakazane. Zupełnie inaczej przedstawia się jednak sprawa w przypadku samych nasion. Samo ich posiadania jest całkowicie legalne, a również, jest kilka sposobów na ich używanie zgodne z prawem. Należą do nich: konsumpcja, palenie jako kadzidełka i kolekcjonerstwo.

Rodzaje nasion konopi

najlepsze tanie nasiona konopiNasiona konopi, można kupić w wielu sklepach internetowych jak i stacjonarnych. Najlepsze tanie nasiona konopi, może zamówić z popularnych sklepów internetowych. Zamawiając nasiona hurtowo, bardzo często sprzedawcy zdejmują koszty przesyłki, a co więcej oferują bardzo korzystne rabaty. Jeżeli chodzi o sklepy stacjonarne, ceny są nieco wyższe, jednakże mamy pewność ze nasiona będą oryginalne a ich skład i właściwości będą w idealnym stanie. Nasiona dzielą się na trzy główne rodzaje. Pierwsze noszą nazwę indor. Jak sama nazwa wskazuje, nasiona indoor wyrastają jedynie w warunkach domowych. Są one bardzo delikatne na wszelkie czynniki zewnętrzne. Niezbędne jest całodobowe naświetlanie sztucznymi promieniami słonecznymi oraz odpowiednie nawadnianie. Druga grupa są ziarenka o nazwie outdoor. Tutaj również nazwa bardzo trafnie sugeruje nam specyfikę rośliny. Rośnie ona na otwartej przestrzeni. Musimy być to miejsce, do którego dochodzi odpowiednia ilość promieni słonecznych oraz regularne opady deszczu. Trzecią i ostatnia grupą, jest grupa o nazwie autoflowering. Jest to bardzo uniwersalna, i na pewno najwygodniejsza odmiana nasion konopi. Rosną one prawie w każdych warunkach. Ilość promieni słonecznych, odpowiednie nawodnienie czy okres dnia i nocy nie ma w tym przypadku większego znaczenia. Adekwatnie to łatwości uprawy tej rośliny, posiada ona dość wygórowaną cenę.

Przed zakupem nasion powinniśmy dobrze zaznajomić się z tematem. Oprócz powyższych informacji, możemy znaleźć wiele cennych informacji ma ten temat we wszelakich poradnikach internetowych. Cena za jedno ziarenko marihuany oscyluje w granicach od 20 do 30 zł, nie jest to więc tani zakup, tym bardziej powinniśmy zapoznać się z tematem przed zakupem. Kolejnym powodem, zdroworozsądkowego myślenia w tym temacie, powinna być bardzo duża różnorodność odmian nasion. Różne rodzaje nasion marihuany wymagają rożnego pielęgnowania.