You are currently viewing Streamingowy komputer do twitcha

Streamingowy komputer do twitcha

Powoli zbliżały się urodziny naszego najstarszego dziecka. Mamy w sumie czwórkę chłopaków i jedną dziewczynę. Najstarszy to (prawie) piętnastoletni chłopak. Generalnie nasz syn bardzo dobrze uczy się i zdobywa nawet główne nagrody w konkursach naukowych. Dlatego też planowaliśmy jakiś wspaniały prezent dla niego – chcą mu wynagrodzić trud włożony w naukę.

Jakie streamingowy komputer dla syna wybraliśmy

komputer do streamowania na twitchBardzo długo zastanawialiśmy się nad tym co byłoby najlepsze dla naszego dziecka. Miało to być coś co naprawdę go ucieszy, a niekoniecznie nas. Nie miał to być nawet ani trochę praktyczny prezent, a taki jaki on sam chciałby dostać. Jest to podyktowane głównie wszystkimi bardzo dużymi osiągnięciami naszego syna w nauce. Po dogłębnym researchu i uzgodnieniach z mężem postanowiliśmy kupić dziecku nowy komputer. Jego jedną z największych pasji są gry komputerowe. Miał to być przede wszystkim komputer do streamowania na twitch. Nasz syn jest zapalonym streamerem, głównie zajmuje się strumykiem gry LOL, czyli Leagues of Legends. Jednak napotyka on codziennie na szereg różnych problemów technicznych, przede wszystkim lagów z uwagi na sprzęt trochę już wiekowy i częściowo odbiegający od dzisiejszych nowości. Nowy komputer byłby dla niego najlepszym prezentem na świecie. Syn nie może też grać teraz w bardziej wymagające gry, z racji na wymagania sprzętowe. Musiał sobie odpuścić dużo ostatnich tytułów, ponieważ stary komputer na pewno by ich nie uciągnął. Warto zaznaczyć, że stary PC ma zintegrowaną grafikę, co mówi samo za siebie.

Ostatecznie zdecydowaliśmy się na maszynę streamingową za koszt około pięciu tysięcy złotych. Dodatkowo dostaliśmy darmowy serwis na pięć lat oraz bardzo dobrą gwarancję na wszystkie części. Jako gratis sklep dał nam myszkę dla graczy.