You are currently viewing Świetny obóz tenisowy

Świetny obóz tenisowy

Jeżeli chcemy zachęcić nasze nastoletnie dziecko do uprawiania sportu, albo już mamy takie próby za sobą, to pewnie dobrze wiemy, że bardzo często nie jest to łatwe. Jeżeli jednam mimo wszystko chcemy dopiąć swego to naprawdę świetnym sposobem jest zapisanie naszego dziecka na obóz sportowy. Są w końcu takie sporty, które każdemu przypadną do gustu!

Obóz sportowy dla nastolatków

obóz tenisowy dla młodzieżyMoja nastoletnia córka od zawsze była niechętna do sportu i ruchu. Miała nieco inne zainteresowania, jednak ja w dalszym ciągu uważałam, że ruch jest bardzo ważny i warto czasami poćwiczyć. Nie chciałam jednak zmuszać jej, by regularnie ćwiczyła mimo swojej niechęci. Uznałam, że o wiele lepiej będzie zdecydować się wysłać ją na jakiś wyjazd, by mogła poznać jakiś sport i sama się w nim zakochać. Długo przeglądałam oferty, aż w końcu natrafiłam na obóz tenisowy dla młodzieży, który wydawał się wprost idealny. Odpowiedzialni opiekunowie, świetni instruktorzy, którzy znają się na rzeczy, do tego jakieś dodatkowe atrakcje i pyszne posiłki — rodzice nastolatków, którzy byli na obozie w poprzednich latach wypowiadali się o tym w samych superlatywach. Właśnie dlatego zapisałam na niego córkę, uznając, że nie ma po prostu nic lepszego. Córka wróciła bardzo zadowolona i zakochana w nowym sporcie. Mówiła, że wszyscy byli mili i świetnie się jej grało i w wyjeździe nie było właściwie niczego, co by jej się nie podobało.

Jeżeli chcemy zachęcić naszą pociechę do uprawiania sportu, to wysłanie je na obóz dla nastolatków będzie świetnym wyborem. Warto jest wybrać grę w tenisa, gdyż jest to bardzo przyjemny sport, który każdemu się spodoba. Nasze dziecko będzie miało więc trochę ruchu, a jednocześnie z całą pewnością zakocha się w owym sporcie i będzie zadowolone.