You are currently viewing Szukałam taniego dietetyka

Szukałam taniego dietetyka

Ostatnio trochę się zaniedbałam. Praca siedząca i dojazdy do pracy własnym autem spowodowały, że nabrałam kilku dodatkowych kilogramów. Ponieważ jestem bardzo niska i zawsze byłam szczupła takie dodatkowe oponki są bardzo mocno widoczne. Zaczęłam szukać jakiegoś sposobu, żeby zgubić ten balans. Niestety sama sobie nie radziłam. Musiałam w końcu skapitulować i umówić się na wizytę u jakiegoś dietetyka. Zaczęłam szukać informacji na ten temat.

Znalazłam taniego dietetyka w Krakowie

tani dietetyk w krakowieOd razu zauważyłam, że można wybrać lekarza dietetyka, bądź zwykłego specjalistę dietetyka. Nie chciałam czekać na wizytę u lekarza, ponieważ terminy były dosyć odległe, a lato zbliżało się wielkimi krokami i chciałam, aby moje ciało było na nie przygotowane. Kilka dni temu zadzwoniła do mnie dawno nie widziana koleżanka. Zaczęłyśmy wymieniać się informacjami co się u nas ostatnio działo. Powiedziałam jej o moich planach na schudnięcie. Odparła na to, że wie gdzie przyjmuje tani dietetyk w krakowie. Okazało się, że ona sama korzysta z jego usług, po bo ostatniej ciąży dość sporo utyła. Rekomendowała, że jest tani i skuteczny. Dietę dobiera indywidualnie i bierze pod uwagę osobiste preferencje. Wizyty u niego nie są drogie, a poza tym plan diety układa tak, że nie wymaga to zbyt częstych wizyt. Poradziła mi jeszcze, żebym zrobiła przed wizytą u niego różne badania, bo inaczej zleci mi je dopiero na pierwszej wizycie i przed poznaniem wyników nie ułoży dla mnie diety. Wzięłam od niej adres kliniki, w której przyjmuje ten dietetyk i zapisałam się na wizytę. W między czasie zrobiłam wszystkie badania o których mi mówiła i na spotkanie z dietetykiem udałam się już z wynikami. Dietetyk bardzo skrupulatnie przejrzał wszystkie wyniki, przeprowadził ze mną wywiad zdrowotny. Następnie przedstawiłam mu swoje oczekiwania względem wagi. Po tym wszystkim, zaczął układać razem ze mną dietę na najbliższe tygodnie.

Chociaż dietetyk sam wybrał dla mnie odpowiednią dietę przy układaniu konkretnych posiłków wziąć pod uwagę moje preferencje. Muszę przyznać, że jest to bardzo kompetentny fachowiec. Dzięki temu, że wziął pod uwagę moje uwagi nigdy nie chodziłam głodna na diecie, a waga spadała w dół. W dodatku wizyty u niego mimo że tanie są bardzo długie, gdyż dietetyk bardzo skrupulatnie podchodzi do leczenia.