You are currently viewing Szukamy serwisu demontażu i kasacji pojazdów

Szukamy serwisu demontażu i kasacji pojazdów

Dużo sprowadzanych przez nas z zagranicy samochodów ma przestarzałe konstrukcje, nie są bezpieczne dla środowiska oraz brakuje do nich części zamiennych. Często nasze samochody uczestniczą w różnego rodzaju kraksach i ich naprawa oraz ściąganie do nich nowych części zamiennych są ekonomicznie nieuzasadnione. Wówczas warto znaleźć odpowiednią stację zajmującą się demontażem naszych aut.

Stare auta oddajemy do demontażu i kasacji

Stacja demontażu pojazdów Busko ZdrójWielu z nas jeździ starymi samochodami, które możemy kupić już za kilka tysięcy. Znaczna ich część zaczyna się sypać i często stacje kontroli pojazdów nie wydają pozwolenia nas dalsze poruszanie się nimi. Starego auta nie możemy po prostu zostawić na jakimś parkingu pod cudzym blokiem, gdyż nie tylko zaśmiecamy środowisko, ale również grożą nam za to bardzo wysokie kary pieniężne. Jeśli chodzi o takie miejsca, jak stacja demontażu pojazdów Busko Zdrój ma wiele przedsiębiorców, którzy prowadzą na obrzeżach miast usługi auto złomu. Zawsze możemy tam oddać stary samochód, który zostanie wykorzystany na części zamienne dla kierowców innych samochodów, dzięki czemu uda nam się jeszcze uzyskać za stare auto pieniądze lub oddać je do kasacji, gdzie otrzymujemy zwrot wartości wraku. Samochód nie jest już postrzegany jako dobro, czy towar z wyższej półki i w każdej rodzinie mamy zwykle po dwa lub nawet trzy samochody, którymi dojeżdżamy do pracy, odwozimy dzieci do szkoły lub na zajęcia dodatkowe. Często jednak uczestniczymy w różnego rodzaju kolizjach drogowych, a nasz ubezpieczyciel bo wykonaniu kosztorysu wskazuje nam, iż naprawa pojazdu jest ekonomicznie nieuzasadniona, gdyż jej koszt będzie przekraczał wartość rozbitego auta. W takich sytuacjach powinniśmy zapoznać się z ofertami serwisów demontażu pojazdu i postarać się o sprzedanie uszkodzonego auta za niezłe pieniądze.

Gdy naprawa pojazdu jest nieopłacalna lub nasze auto zaczyna się sypać, powinniśmy oddać je jak najszybciej do stacji demontażu pojazdów, gdzie zostaną ode poddane kasacji lub zabrane zostaną z nich części, które mogą być jeszcze wykorzystane do naprawy innych samochodów. W takich sytuacjach zawsze dostajemy jeszcze pieniądze za skasowany wrak, które możemy przeznaczyć na zakup nowszego samochodu, a nie na naprawę, która będzie bardzo droga.