You are currently viewing Wirtualny spacer po domie

Wirtualny spacer po domie

Kilka lat temu, będzie to już jakieś siedem długich lat niestety straciłam swoją pracę. Przyczyną tego zjawiska był fakt, że firma, w której pracowałam poszła do likwidacji. W tym czasie myślałam, że nie jest to duży problem i bardzo szybko udało mi się znaleźć nową pracę, która będzie podobna do tej dotychczasowej. Jednak życie bardzo szybko zweryfikowało moje plany. Niestety bardzo długo nie udawało mi się znaleźć nic odpowiedniego, co spodobałoby mi się i byłoby dla mnie satysfakcjonujące.

Domy, mieszkania i inne nieruchomości: wirtualny spacer

spacery wirtualne po domachPo wielu latach poszukiwań, było to około trzy lata, w końcu znalazłam coś dla siebie odpowiedniego. Postanowiłam wtedy, że zamiast ciągłych poszukiwań, założę własną działalność gospodarczą i zajmę się swoim własnym interesem. Postanowiłam, że powinna to być dziedzina związana z nieruchomościami, ponieważ jest to coś na czym znam się doskonale. Wszak to właśnie w nieruchomości pracowałam wiele lat – dokładnie dwadzieścia siedem lat. Musiałam jednak zainwestować w coś bardzo nowatorskiego, coś co na pewno się sprzeda, ponieważ nie jest to łatwy rynek, a konkurencja jest bardzo duża. Postanowiłam zorganizować spacery wirtualne po domach, było to pewnego rodzaju novum na rynku w tamtym czasie. Pomyślałam, że może to być świetny sposób, przecież równie dobrze wszystkie inne gałęzie gospodarki są stopniowa przenoszone całkowicie do internetu, czemu by nie spróbować właśnie z nieruchomościami. Zrobiłam bardzo szybko świetny biznes plan na moją witrynę internetową, która miała oferować dla wszystkich odwiedzających spacery wirtualne po domach, mieszkaniach, budynkach publicznych, działkach a także inny nieruchomościach, jak na przykład dużych przemysłowych zakładach. Miało to na celu przede wszystkim zaoszczędzanie cennego czasu wszystkich moim kontrahentów, którzy nie musieliby specjalnie przyjeżdżać na miejsce w celu oglądnięcia posiadłości, którą chcą zakupić, mogliby natomiast oglądną wszystko dokładnie w internecie.

Pomysł był bardzo dobry i z tego też powodu dostałam od razu bardzo wysoką dotację na mój nowy interes od Unii Europejskiej. Zatrudniłam najlepszą firmę IT w mieście, która miała zająć się przygotowanie dla mnie strony internetowej, na której odwiedzający mieli możliwość odbycia wirtualnych spacerów.