You are currently viewing Wszechstronna tarcza do cięcia metalu

Wszechstronna tarcza do cięcia metalu

Gama tarcz tnących, pakietów startowych do kamienia i metalu jest szeroka. Metalowe tarcze odcinające są używane w mini szlifierkach, szlifierkach kątowych i przecinarkach do cięcia profili stalowych. Można ich używać tylko do cięcia, NIGDY do szlifowania. Opcja płaskich lub obniżonych centrów jest dostępna dla średnic do 230 mm włącznie. Można uzyskać płynne, czyste i precyzyjne cięcie dzięki wykorzystaniu tarcz do cięcia metalu.

Tarcza do cięcia metalu jest bardzo praktyczna

tarcze do cięcia metaluMniejsze projekty oraz mniejsze lub bardziej precyzyjne cięcia mogą wymagać szlifierki matrycowej wyposażonej w tarczę tnącą, te tarcze do cięcia metalu są wyjątkowo cienkie i często mają mniej niż 2 cale średnicy. Ponieważ są tak cienkie, są zwykle wykonane z metalu i mają diamentową krawędź dla materiału ściernego. Ten typ noża do tarczy jest dobry do blach i lekkich lub cienkich materiałów, grubsze lub cięższe materiały będą wymagały większego noża do tarczy. Wysokiej jakości ścierniwo tlenku glinu jest stale odsłonięte podczas użytkowania, aby zachować agresywną krawędź skrawającą. Jeśli pojemnik jest zbyt twardszy, użyjemy folii PE do pakowania lub zapakujemy ją zgodnie ze specjalnym życzeniem klienta. Jeśli pojemnik jest zbyt twardszy, użyjemy folii PE do pakowania lub zapakujemy ją zgodnie ze specjalnym życzeniem klienta. Cięcie lub szlifowanie (ogólnie): Dotyczy to zarówno metalu, jak i kamienia – Upewnij się, że przedmiot, nad którym pracujesz, jest mocno przymocowany do solidnej powierzchni. Aby utrzymać przedmiot na miejscu, najlepiej użyć imadła przymocowanego do stołu warsztatowego, partnera lub za pomocą odpowiednich zacisków, aby mocno przytrzymać przedmiot na ławce lub twardej powierzchni roboczej. Pod względem wielkości szlifierki kątowe są dostępne w małych, ogólnych i lekkich zastosowaniach (do 7 cali lub 180 mm) i dużych (9 cali lub 230 mm), przy czym mniejsze narzędzia są odpowiednie do takich rzeczy, jak ostrzenie noży, cięcie prętów zbrojeniowych lub czyszczenie rdzy. To wszechstronne ostrze ma mniejsze segmenty do cięcia na mokro lub na sucho. Może być stosowane również do betonu, cegły i niektórych rodzajów kamienia.

Czas cięcia jest szybszy niż ostrze ciągłe, ale wolniejsze niż ostrze podzielone na segmenty, i zapewnia lepsze wykończenie przy mniejszej ilości wiórów. Tarcze do cięcia kamienia faktycznie przecinają metal, ale mają tendencję do rozdzierania się i rozpadania podczas przecinania, przez co latające zanieczyszczenia mogą spowodować wiele szkód i szkód dla ciebie, innych wokół ciebie, a także dla wszystkich w pobliżu przedmioty.