You are currently viewing Wybór ślubnych krówek jako podziękowań dla gości

Wybór ślubnych krówek jako podziękowań dla gości

Moja najbliższa przyjaciółka wzięła ślub w zeszłym tygodniu. Wraz z narzeczonym nie mieszkają w miejscu uroczystości, więc organizacja całego wydarzenia była mocno utrudniona. Długo zastanawiali się nad tym, jak podziękować gościom weselnym oraz wszystkim, którzy brali udział tylko w uroczystości kościelnej. Ponieważ czas ślubu zbliżał się nieubłaganie, w ostatnim momencie zdecydowali się na zamówienie ślubnych krówek.

Zamówienie ślubnych krówek dla gości

ślubne krówkiPrzygotowania do ślubu i wesela nie są taką prostą sprawą, szczególnie jeśli mieszka się jakieś 300 km od miejsca uroczystości. Z takim wyzwaniem musieli się zmierzyć moja przyjaciółka Magda i jej narzeczony Adam. Wśród wielu elementów składających się na całokształt wesela można wymienić podziękowania dla gości. Magda i Adam długo nie mogli zdecydować się na wybór tych podziękowań. Magda myślała o miodach z lokalnej pasieki, jednak cena małych słoiczków skutecznie ją odstraszyła. Adam zastanawiał się nad magnesami z datą ich ślubu. Ten pomysł z kolei nie podobał się Magdzie. W ten sposób dwa tygodnie przed ślubem zwrócili się do mnie o pomoc. Szukali symbolicznych prezentów, które ucieszyłyby zgromadzonych gości. Musieli jednak liczyć się z kosztami, więc poszukiwane rozwiązanie musiało być przyjazne dla ich budżetu. W pierwszym momencie byłam przerażona, bo dwa tygodnie to bardzo mało czasu. Potem pomyślałam o krówkach. Przede wszystkim ślubne krówki można łatwo spersonalizować. Dwa tygodnie wystarczyły na uzgodnienie projektu korespondującego z ich papeterią ślubną oraz na dostarczenie krówek. Para młoda zamówiła 8 kg krówek. Po rekcjach gości widziałam, że pomysł był trafiony. Wszyscy, a zwłaszcza dzieci, chętnie częstowali się słodyczami. W smaku były idealne – mleczne, ale kruche. Doszłam do wniosku, że takie podziękowanie jest rozwiązaniem bardzo ekonomicznym, ale również niebanalnym i raczej rzadko spotykanym – takiego prezentu nie przygotowano na żadnym ślubie, na którym byłam.

Cieszę się, że swoim pomysłem zamówienia ślubnych krówek mogłam pomóc przyjaciółce. Chociaż spersonalizowane krówki bardziej kojarzą się z konferencją branżową niż z weselem, był to strzał w dziesiątkę. Gościom słodycze bardzo przypadły do gustu, a para młoda skutecznie, i co najważniejsze na czas, poradziła sobie z wyborem kłopotliwych podziękowań.